Bölgede çay tarımına 1930’lu yıllarda başlandı. Dikildikten beş yıl sonra ve yılda 3 kez ürün verebilen çay bitkisi asırlık bir bitkidir. Özellikle Trabzon’un doğusundaki ilçelerde çay tarımı yapılmaktadır.
Sevgili okurlarım bugün sabahın erken saatlerinde Ramazan ayının sonlarına doğru çaylıktayız. Doğanın yeşil ile buluştuğu Karadeniz topraklarında çay kıracağız Bu güzel güneşli havada oruçlu oruçlu biraz zor olacak ama yapabileceğimiz fazla bir şey yok.
Sofranıza eşsiz tariflerle gelen şu anda bizim ellerimizden geçip, sizlere daha lezzetli çaylar sunmak için çaba gösteriyoruz. Ekimi, biçimi zor olsa da bu lezzete değer niteliktedir. Karadeniz deyince olmazsa olmazlar arasında çay yer alır. Diğer bir yayında görüşmek üzere..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder